HU RO EN
Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál!

Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál!

A helyi termékeket fogyasztod? Tevékenységi körödben szerepel a vidékfejlesztés? Szeretsz táncolni, mulatni? Szereted a népművészetet? Vagy csak gasztró különlegességeket kóstólgatnál egy kis pálinkával, igazi Csíki Sörrel vagy jó borral nyomtatva?

Itt a helyed neked is a Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztiválon!

2016-ban a fesztivál gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket öt különböző helyszínen. Csütörtökön hagyományos disznóvágással indult a rendezvény a napközi melletti téren, majd dísztanácsülést tartottak az Amadé Panzióban, ahol később György Béla madéfalvi történész emlékére szerveztek konferenciát.

Pénteken a madéfalvi kultúrotthonban előadásokat tartottak a „helyi termék és a turizmus szerepe a vidékfejlesztésben" témakört körüljárva. Ezzel párhuzamosan a sportra is hangsúlyt fektettek, megrendezték ugyanis a Székely Kupa és a Székely Önkormányzati labdarúgótornákat. Este a szórakozásé volt a főszerep, a Hagymabálon az Autostop MS zenekar lépett fel.

Szombaton délben a Hagymaszüreti felvonulás alkalmával 29 település képviseltette magát, a résztvevők szekerekkel, népviseletbe öltözve, élőzenés kísérettel érkeztek Csíkszeredába, ahol megkoszorúzták a Márton Áron-szoborcsoportot.

Vasárnap az ünnepi szentmisét követően hagyományos termékek vásárára és kiállítására került sor a napközi melletti téren. Napközben gasztronómiai és kulturális programokra, délután lovasbemutatóra, este pedig a Party Brass Band és a Cimbaliband koncertjére várták az érdeklődőket.  

A rendezvényt Madéfalva Község és a Madéfalvi Ökotourist Egyesület szervezte, továbbá a fesztivál támogatói között szerepel Hargita Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a madéfalvi Csompoly Közbirtokosság és a madéfalvi egyházközség.

2017 augusztus 27-29. között kerül ismét megrendezésre a Madéfalvi Hagymafesztivál. (Részletes programajánlat hamarosan várható!)

A Rendezvény Facebook címe:
https://www.facebook.com/madefalvihagymafesztival/

Érdeklődni: Csibi József 004-0752 145607

Jó szórakozást kívánunk!

Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál!
Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál!
Kulcsszavak:   

Madéfalvi Nemzetközi Hagymafesztivál, programkínálat, Erdély, Székelyföld, programok, szabadtéri rendezvények és ünnepségek, turizmus, hagyomány, fesztivál, ajánlatok